"Mina smycken ska vara enkla att bära, du ska kunna ha dem varje dag, och de ska framhäva dig som bär dem. "

Från min ateljé på ön Hven ser jag rakt ut över sundet. Där på andra sidan ligger Skånes västra kust en halvtimmes resa med båt. Halva året vilar ett harmoniskt lugn över Hven, landsvägen över ön är ödslig, i hamnarna ligger endast några få båtar kvar, vinden viner och bortom de bördiga svarta åkrarna kan man se Köpenhamn, Helsingborg, Helsingör, Landskorna och Malmö – en annan verklighet som är nära men ändå på tryggt avstånd.

Under några sommarmånader kommer den världen hit ut och hälsar på. Precis när man hunnit tröttna på lugnet kommer våren och sommaren med hundratusentals turister för en intensiv högsäsong. 

Hven är kontrasternas ö. Och ingen bor här av en slump, nästan alla har valt att flytta hit eller valt att stanna kvar. Så också jag. Länge letade vi efter det perfekta huset för att bo i, tillverka smycken i och sälja smycken från. Vi hittade det till slut, ett vitt hus med gröna detaljer i Bäckviken precis där färjan lägger till. Det är här jag har min ateljé och vår sommarbutik.

Hven är naturligt och enkelt. Precis så som jag vill att mina smycken ska vara. Ofta hämtar jag inspiration från naturliga och organiska former, från symboler vi alla känner till och ibland från helt oväntat håll.

Mina smycken ska vara enkla att bära, du ska kunna ha dem varje dag och de ska framhäva dig som bär dem. Smyckena är gjorda i 925 silver, ibland i kombination med andra material. Mina smycken finns att köpa här på nätet, i vår sommarbutik på Hven och i ett antal utvalda butiker runt om i Sverige.

Ninna Mandin

P.S. Se gärna mer om Hven på UpplevVen.se.